ریاست زنان بر دولت
با استیضاح و برکناری دیلما روسف رئیس جمهوری فدراتیو برزیل تعداد زنانی که در مقام ریاست جمهوری یا نخست وزیری قرار دارند، به ۱۴ نفر کاهش یافت. بجز آنگلا مرکل که مشهورترینشان است. دیگر زنان عرصه سیاست و حکومت در عرصه بین الملل عبارتند از:
ارنا سولبرگ از۲۰۱۳ نخست وزیر پادشاهی نروژ است و ریاست دولت را برعهده دارد. وی علاقمند بازیهای "رایانهای در تلفنهای هوشمند" است و معمولا در صندلی عقب لیموزین مخصوص نخستوزیر مشغول بازی است.
بئاتا شیدوو، بعد از پیروزی در انتخابات و کسب مقام نخست وزیری در جمهوری لهستان، زمینه ساز تغییر قوانین به نفع تقویت قدرت حزب محافظهکار قانون و عدالت شده و با انتقادهای زیادی روبرو شده است.
ترزا می از ژوئیه سال ۲۰۱۶ نخست وزیر پادشاهی متحده بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی شد. او پس از همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا و برای اجرایی کردن آن به مقام نخست وزیری دست یافت.
ماری لوئیز کولیرو پریکا از حزب کارگر، نهمین رئیس جمهوری مالت است. این کشور که عضو اتحادیه اروپا است، با ۴۳۰ هزار نفر جمعیت یکی از کوچکترین کشورهای جهان محسوب میشود.
سارا کوگونگلوا آمادهیلا، از۲۰۰۳ وزیر اقتصاد در نامیبیا بود واز سال ۲۰۱۵ نیز به عنوان نخست وزیر جمهوری نامیبیا انتخاب شده است.
بیبی امینه غریب فقیم که در رشته شیمی تحصیل کرده، رئیس جمهوری موریس است. او میگوید که "سیاست را انتخاب نکردهام، بلکه سیاست مرا انتخاب کرد".
پارک گئون های، نامزد حزب محافظهکار حاکم در انتخابات ریاستجمهوری سال 2012 رقیب خود را شکست داد و به عنوان اولین زن ریاست جمهوری کره جنوبی را در دست گرفت.
هیلدا هاینه، اولین زن در مقام رئیس جمهوری جزایر مارشال است؛ این کشور با ۱۸۱ کیلومتر مربع وسعت و جمعیت حدود ۶۰ هزار نفر، بهعلت پدیده گرمایش کره زمین با خطر زیر آب رفتن روبرو است.
الن جانسون سیرلیف، ده سال است که در جمهوری لیبریا قدرت را در دست دارد و اولین رئیس جمهور زن در قاره آفریقا و مادر چهار پسر است که شش نوه نیز دارد. وی در سال ۲۰۱۱ جایزه نوبل صلح را دریافت کرد.
میچل باچله سیاستمدار سوسیالستی است که یکبار در سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ رئیس جمهوری شیلی شد و بار دیگر در ماه مارس ۲۰۱۴ به قدرت رسید. او سه فرزند دارد و به پنج زبان که آلمانی هم جزو آن است، صحبت میکند.
کیتاروویچ، رئیس جمهوری کرواسی، نه تنها دست به سلاح میبرد، بلکه از معدود زنان سیاستمداری است که به عنوان دختر یک روستایی دامدار، از پس "دوشیدن گاو" نیز برمیآید.
تسای اینگ ون اولین زنی است که به مقام ریاست جمهوری در تایوان رسیده، او با وعده استقلال از جمهوری خلق چین در آغاز سال ۲۰۱۶ در انتخابات پیروز شد.
بیدیا دوی بانداری، اولین زنی است که در جمهوری فدرال دمکراتیک نپال و از۲۸ اکتبر سال ۲۰۱۵ توسط مجلس به مقام ریاست جمهوری انتخاب شد. نپال دارای ۱۰۰ قوم، قبیله و گروه به ۱۲۴ زبان و گویش مختلف است.
منبع:دویچه وله.
- ۹۵/۰۷/۰۳