گاهداد

نگاه تطبیقی و فراملی به مفاهیم مشترک حقوق بین الملل و اساسی

نگاه تطبیقی و فراملی به مفاهیم مشترک حقوق بین الملل و اساسی

گاهداد

گاهداد به ترجمه و انتشار اخبار بین المللی حقوق اساسی شامل آرای دادگاه های قانون اساسی و عالی، معرفی کتب، مقالات، فراخوان و بورسیه های بین المللی می پردازد.

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

نظام اساسی طالبان چگونه خواهد بود؟


این پرسش را دکتر هارون رحیمی در کتاب خود به زبان انگلیسی که خلاصه آن به زبان دری(فارسی) در اینجا آورده شده است مورد بررسی قرار داده است.


انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان دی‌روز از رسالۀ پژوهشی جدیدش زیر عنوان «رویایی‌ با روایت طالبانی از اسلام‌ سیاسی، در بافت قانون اساسی، راه‌ دشوار پیش‌رو» به طور مجازی رونمایی کرد. این پژوهش را دکتر هارون رحیمی استاد حقوق دانشگاه امریکایی افغانستان و پژوهش‌گر مهمان انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان در یک مقدمه و شش بخش انجام داده است. سوال اصلی در این پژوهش این است که باورهای هنجاری طالبان در مورد مناسبات قوانین دولتی، قوۀ قانون‌گذاری و شریعت با اصول بنیادین قانون اساسی سال ۱۳۸۲ افغانستان چه فرق دارد و آیا راهی برای هم‌سویی بین آن وجود دارد یا نه؟

دکتر رحیمی این موضوع را در بافت تاریخ تسوید، تدقیق و تصویب قانون‌های اساسی افغانستان در یک قرن گذشته انجام داده است. در رسالۀ «‌رویایی با روایت طالبانی از سلام سیاسی در بافت قانون اساسی، راه دشوار پیش‌رو» آمده است که بحث روابط شریعت، قوانین دولتی و دستگاه قانون‌گذاری همیشه در افغانستان جنجالی بوده است. به باور نویسندۀ این رساله این بحث همواره سبب کشمش شده است.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی