حقوق اساسی تطبیقی
عباسعلی عمید زنجانی (١٣٩٠-١٣١٦):
دروس حقوق اساسی اگر پرمحتوا، مستدل و جامعنگرانه ارائه شود میتواند یکی از پرخاطرهترین دروس برای فارغالتحصیلان رشتههای مختلف حقوق بهویژه حقوق عمومی و نیز رشته علوم سیاسی باشد من خود این نکته را آزمودهام و بارها خاطرات دروس حقوق اساسی را پس از گذشت سالها از زبان دانشجویان سابق و مسئولان فعلی شنیدهام.
مسئله نظام سیاسی برای همه بهویژه دانشآموختگان رشتههای حقوق و علوم سیاسی یک دغدغه سیاسی و مسئله وسوسهانگیز است که همواره با چالشها و نقد و نظرها روبرو است. رهنمودهای محققانه اساتید این درس میتواند چراغ راه آینده برای مسئولان و تحلیلگرانی باشد که روزی سر کلاس آنها بودهاند و اکنون عهدهدار اجرای قانون اساسی در سلسلهمراتب مدیریتهای نظام میباشند.
باتجربه بیش از چهل سال که در فقه سیاسی داشتهام هیچ مسئلهای بهاندازه مسائل حقوق اساسی برای من دلپذیر و لذتبخش نبوده است. فکر نمیکنم روزی از نعمت حیات برخوردار باشم و از تدریس و یا قلمزدن در این رشته بازبمانم. انگیزهها و دواعی به اخلاص آدمی لطمه نمیزنند. میتواند با کار دل و انجام کار دلخواه، از اخلاص هم برخوردار بود. من در مدتی که از طریق تدریس و تألیف به خدمت به دانشگاه همت گماردهام تنها هدفم خدمت به اسلام و ادای دین به آیین محمدی (ص) و راه و رسم علوی (ع) و درنهایت رضای خدای متعال و انجاموظیفه بوده است و هنوز خود را آغاز راه میبینم.[١]
[١] عمید زنجانی، عباسعلی؛ حقوق اساسی تطبیقی: حقوق اساسی کشورهای غربی و کشورهای اسلامی، چاپ دوم، نشر میزان، ١٣٩١، تهران